Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Die kleinen Journalisten - η εφημερίδα μας

Η παραμυθοεργασία μας στάθηκε έμπνευση για πολλά πράγματα. Δεν σταθήκαμε μόνο στην ανάγνωση του παραμυθιού, την επεξεργασία του και κάποιες έτοιμες ασκήσεις.


 Πήραμε διάφορους ρόλους και ένας από αυτούς ήταν και ο ρόλος των μικρών δημοσιοφράφων, όπως ονομασαμε και την εφημερίδα μας. Στο πρώτο τεύχος της κάναμε μια αναφορά στους αδερφούς Γκριμ και παρουσιάσαμε μία από τις τρεις συνταγές για το σπιτάκι της μάγισσας που φτιάξαμε και δοκιμάσαμε. (Ε1-4ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής)
το εξώφυλλο

το αφιέρωμα και μία άσκηση με τίτλους παραμυθιών
Η συνταγή που έκανε η συμμαθήτρια μας

 

Λίγα λόγια στα παιδιά από τα ίδια τα παιδιά
Γεια σας παιδιά!
Φτιάξαμε αυτή την εφημερίδα γιατί θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τον τόπο μας, να συστηθούμε, να σας δείξουμε τι μαθαίνουμε και τι μπορούν να κάνουν παιδιά της πέμπτης δημοτικού.
Είναι η πρώτη χρονιά που κάνουμε γερμανικά, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ενδιαφέρουσα και καλή εφημερίδα.
Ελπίζουμε να σας φανεί ωραία η εφημερίδα μας και να την απολαμβάνετε όταν τη διaβάζετεJ

Και λίγα λόγια για τους μεγαλύτερους αναγνώστες μας
Αγαπημένοι μας αναγνώστες,
Εμείς οι μαθητές του Ε1 του 4ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής αποφασίσαμε να εργαστούμε ομαδικά για την έκδοση μιας μαθητικής γερμανικής εφημερίδας με τίτλο «Die kleinen Journalisten», δηλ. οι μικροί δημοσιογράφοι (αυτοί θα είμαστε εμείς..χιχιχ)
Μέσα από τις στήλες της εφημερίδας, προσπαθήσαμε να γράψουμε στα γερμανικά για διάφορα θέματα, αφού πρώτα παρουσιάσαμε τους εαυτούς μας (με τους τρεις διαφορετικούς τρόπους που έχουμε μάθει) και την όμορφη πόλη μας, την Κομοτηνή.
Ο καθένας ανάλογα με το ταλέντο του ζωγράφισε, έγραψε κειμενάκια, μετάφρασε τα κειμενάκια σε διάφορες γλώσσες, έκανε γελοιογραφίες, κόμικς, έγραψε και έφτιαξε συνταγές, ασχολήθηκε με τα αθλητικά και πολλλλλααα άλλα.
Είναι γεγονός, όπως αντιλαμβάνεστε όλοι, ότι η έκδοση μιας εφημερίδας είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά γίνεται με μεγάλο κέφι και για συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς σκοπούς (έτσι είπε η κυρία). Θα μάθουμε πολλά μας είπε και όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να μάθουμε και σε σας αρκετά. Έτοιμοι για το πρώτο μάθημα γερμανικών????Προσέξτε καλά γιατί έχουμε και ασκησούλες..χιχιχι

Καλή ανάγνωση
Ε1 4ου δημοτικού Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου