Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ο τοπικός τύπος γράφει

 από τον παρατηρητή
http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=153522&categoryid=6

Έκθεση έργων μαθητών γερμανικών τμημάτων
Των σχολείων της πόλης πραγματοποιήθηκε χθες
Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 έγινε η παρουσίαση – έκθεση των δημιουργιών των μαθητών των Γερμανικών Τμημάτων στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Κομοτηναίων από τις 5.00 μ.μ. μέχρι τις 9.00μ.μ.
Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έκδοση του πρώτου τόμου των παιδικών και οικογενειακών παραμυθιών των αδερφών Γκριμ το 3ο, 4ο και 5ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής αποφάσισαν να κάνουν ένα αφιέρωμα-διαγωνισμό.
Στόχος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές καλύτερα τους ίδιους τους συγγραφείς και το έργο τους, να επεξεργαστούν κάποια παραμύθια τους και να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό.

Θεοχάρη Κωνσταντίνα και Παπατζαλάκη Ελένη καθηγήτριες γερμανικής γλώσσας «Τα περισσότερα παιδιά ανταποκρίθηκαν και μάλιστα έκαναν πολύ περισσότερα από αυτά που περιμέναμε»


Η κ. Κωνσταντίνα Θεοχάρη και η κ. Ελένη Παπατζαλάκη διδάσκουν τη γερμανική γλώσσα σε δημοτικά και γυμνάσια της πόλης μας και αποφάσισαν να εκθέσουν τα έργα των μαθητών τους, που έγιναν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισαν πως «το θέμα της έκθεσης είναι τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έκδοση του πρώτου τόμου των παιδικών παραμυθιών των αδερφών Γκριμ, θελήσαμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με την γερμανική γλώσσα και την κουλτούρα γενικότερα μέσα από δημιουργικές ενασχολήσεις των παιδιών με τη ζωγραφική τα παιχνίδια ακόμη και τη μαγειρική». Οι καθηγήτριες μίλησαν με υπερηφάνεια για τις δημιουργίες των μαθητών τους λέγοντας πως «η έκθεση αυτή βασίστηκε στις ιδέες των παιδιών τα οποία ανέλαβαν να τις υλοποιήσουν κιόλας, εμείς απλώς βοηθήσαμε στη γερμανική γλώσσα. Τα περισσότερα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην ιδέα αυτή και μάλιστα έκαναν πολύ περισσότερα από αυτά που περιμέναμε».

Η δημιουργικότητα των παιδιών ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στην έκθεση καθώς πέρα από τις ζωγραφιές με θέμα τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, τα παιδιά προχώρησαν και στη δημιουργία επιτραπέζιων παιχνιδιών βασισμένα στο παραμύθι «Χάνσελ και Γκρέτελ», αλλά και σε μαγειρικές απόπειρες βασισμένες στο ίδιο παραμύθι καθώς τα παιδιά της ΣΤ’ του 4ου δημοτικού έφτιαξαν ένα «γλυκό σπίτι» που συνοδεύονταν από την εικονογραφημένη συνταγή για την παρασκευή του.


Συντάκτης:Μαρία Λαμπρογιάννη
e-mail: paratiritis.lamprogianni@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου